Ki ment meg végül téged?

Ki menti meg azt a csodálatos gyermeket, aki egykor te voltál és most számtalan sérülést hordoz a szívében-lelkében?

Sajnálom, de…. Senki!

Talán valaki mégis segíthet neked! 

Létezik valaki, aki tudja  gyógyítani gyermekként szerzett vérző-sajgó sebeidet. Olyan sérelmek ezek, amelyek ott lapulnak benned és nem tudnak gyógyulni, amíg megbocsátást, kiengesztelést nem kapnak gyógyírként, illetve amíg a hiány és a magány érzése ott visszhangzik a lelkedben, mint a hatalmas üres táncteremben, amikor egy cipő koppan a padlón az egyébként csend uralta falak között.

Az a segítő személy te vagy! önmagad gyermeki, tiszta és ragyogó énje számára.

Csak te tudsz segíteni, odafigyeléssel, együttérzéssel, megbocsátással, kegyelemmel, időt szánva arra, hogy megszólítsd magadban ezt a gyermeket, aki egykor te voltál. 

Kérd meg, hogy meséljen magáról, mutasson képeket, mi bántja, mit szeretne, mire vágyna, biztosítsd arról, hogy bízhat benned, mindent megteszel érte, ami tőled telik. Te vagy az a felnőtt, aki a legjobban tudja, mi hiányzott ennek a gyermeknek, mire vágyott leginkább, mi az ami bizonyára örömmel töltené el.

Szeretettel fordulj a benned élő gyermekhez, legyen mostantól ő az első és legfontosabb személy az életedben, akinek hálás vagy, hogy kitartó volt, hogy erős volt, hogy minden nehézség ellenére reménykedett a szép jövőben. 

Igen! Ő most is ott van benned! 

Hordozod magadban ezt a kis embert, az összes fájdalmas történetével, nehézségével, meg nem értettségével együtt, hiszen hozzád tartozik.

Itt az idő, hogy meggyógyítsd őt, hogy törődj vele, hogy szeretettel vedd körbe és a szívedbe fogadd, valamint kifejezd mennyire sajnálod, hogy eddig nem törődtél vele.

Tedd meg, fordulj türelemmel és szeretettel önmagad gyermeki énje felé, mint a legfontosabb személy felé akit ismertél valaha. 

Vigyázz rá mostantól, hiszen egyek vagytok. 

Tekints rá legjobb barátodként, hogy végül szabad és örömteli legyen valamint érezze a támogató jelenlétedet. 

A gyermek ott benned érezze, hogy szeretve van! 

Befejezésül, ne higgy el nekem semmit, hanem tapasztald meg, hogy legyen saját élményed, önmagad által létrehozott bölcsességed.

Svastitsné Németh Ildikó

Személyiségfejlesztés és Önismeret

nemethildiko.hu